Als bedrijf is Living-Garden al enige jaren erkend door Aequor als opleidingsbedrijf. Ieder jaar lopen 1 of 2 studenten stage bij Living-Garden in het groene vakgebied. Veelal zijn dit leerlingen van het VMBO of MBO uit Maasland. In de loop der jaren heeft Koos Verkade met deze scholen een goede relatie opgebouwd waardoor wij de leerbehoefte van de student proberen af te stemmen met de werkzaamheden die in het bedrijf plaatsvinden. Bij Aequor is Living-Garden gecertificeerd voor het VMBO-LWT, MBO 2, 3 & 4 niveau, waaronder BOL als BBL.

De leerling draait afhankelijk van het niveau mee met zoveel mogelijk facetten in het werk. Hierbij valt te denken aan:

  • Tuinaanleg en onderhoudswerkzaamheden: waarbij we de leerling uitdagen om zoveel mogelijk zelfstandig te leren denken en werken.
  • Boomverzorging: ieder jaar in de winterperiode schakelen we voor een aantal weken om naar diverse werkzaamheden rondom de bomen, met een hoogwerker de boom in of het omzagen van een bosperceel?
  • Techniek: tuintechnische zaken als beregening en vijverpompen. Veel dingen doet Living-Garden zelf en dat probeert Koos Verkade ook aan de leerling over te brengen.
  • Naast de gewone werkzaamheden die een leerling kan verwachten binnen een hoveniersbedrijf daagt Koos de leerlingen vaak extra uit door in bijvoorbeeld wat rustigere periodes wat extra tijd te besteden aan praktijksituatie die ze zelf nog niet onder knie hebben.
  • Daarnaast mogen de leerlingen mee op door Living-Garden georganiseerde cursussen. De leerlingen die al wat verder in hun opleiding zijn zoals bijvoorbeeld leerlingen die aan het einde zijn van een MBO 3 of 4 traject gaan vaak als assistent mee tijdens kettingzaag en bosmaai trainingen, die wij geven voor diverse groepen. Zo krijgt de leerling er een extra uitdaging bij en leert hij of zij om te spreken en te presenteren in het openbaar.

Een BOL leerling die bij Living-Garden een stage volgt krijgt daarvoor maandelijks een stagevergoeding die in verhouding staat met zijn of haar bijdrage in de praktijk. Een BBL leerling krijgt een salaris in overeenstemming met de CAO voor de hoveniersbranche. Ben je op zoek naar een stageplaats of wil je gaan werken in de hovenierssector en volg je, of wil je een opleiding gaan volgen op MBO niveau dan kan je altijd met ons contact opnemen. Bedenk wel dat wij niet meer dan maximaal 2 leerlingen per jaar kunnen opleiden.

Living-Garden

Registratie Aequor 204912
Code leerbedrijf 25DC3133KC0000201

Passie voor het vak

Om passie over te brengen is een uitdaging op zich. Toch hebben we ieder jaar weer leuke en geïnteresseerde leerlingen die graag het vak als hovenier in willen. Een hele verantwoording die erg leuk is.