Bemestingsadvies voor de bodem
Living-Garden levert bemestingsadvies wanneer de bodemstructuur niet goed op orde is. Zullen de planten het niet of in ieder geval veel minder goed doen? Veel nieuwbouwtuinen zijn (in onze regio) ooit aangelegd op een ophoging van zand. Welke vervolgens kapot is gereden door machines. Bij een nieuwe aanleg moet deze dus eerst worden hersteld. Maar ook daarna is er blijvende zorg nodig. De planten en het gras hebben naast water en dagelijks voedsel net als elk ander levend wezen vitaminen en mineralen nodig. Dan niet in de sfeer van Vitamine C maar wel als sporen elementen. Naast stikstof, fosfor en kalium (NPK) heeft een plant nog veel meer stoffen nodig. Naast de grote Calcium (Ca), Magnesium (Mg) en Zwavel (S) zijn dat Boor (B), Chloor (Cl), Koper (Cu), IJzer (Fe), Mangaan (Mn), Molybdeen (Mo), Zink (Zn) en Nikkel (Ni).
Bij het bepalen van de bodemgesteldheid speelt ook de grondsoort een belangrijke rol en daarbij de zuurgraad van de bodem. Zo wil het ene plantje graag een zure omgeving terwijl de andere plant daar figuurlijk van gruwt. Daarom is bemestingsadvies zo belangrijk voor het leven in de tuin.
Een tuin die bij Living-Garden in onderhoud wordt gegeven zal dan ook op deze zaken worden getoetst. Zo weet Koos Verkade wat er nodig is om uw tuin in topconditie te krijgen maar belangrijker nog om hem in deze conditie te houden.
De onderhoudsvrije tuin bestaat niet
‘s Avonds na het werk genieten in de tuin? Thuis komen uit het werk, lekker luieren op de loungeset, de BBQ aan en even nergens aan denken. Dat moet toch kunnen? Living-Garden neemt u graag het werk uit handen dat u liever niet doet. Twee keer per jaar het knippen van de haag of totale verzorging eens per week? Alles is bespreekbaar.