Hoveniersbedrijf Living-GardenWij hebben in de loop der jaren een brede ervaring opgebouwd en we zullen dus nooit zomaar over “één nacht ijs gaan”.

We weten wat erbij komt kijken als er niet alleen een mooi en strak stuk sierbestrating gelegd moet worden, waar we vervolgens met een luxe tuinset lekker op kunnen loungen, maar ook hoe bijvoorbeeld een parkeerplaats zodanig gelegd wordt dat de auto er ook jarenlang onbezorgd op kan staan.

En als we het hebben over houtwerk (vlonders, schuttingen, pergola’s en bijvoorbeeld een schuur, carport of terrasoverkapping, dan kunnen wij dit natuurlijk voor u maken. Maar allereerst en dat is de basis, kunnen wij u degelijk adviseren over bijvoorbeeld de juiste houtkeuze.

Koi-vijvers en vijvers in het algemeen zijn bij ons géén grote bakken water maar een doordacht systeem van vissen, ruimte, water en de juiste techniek om dat alles ook helder te krijgen en wellicht nog belangrijker: helder te houden.

En als laatste kunnen we u niet alleen advies geven na de aanleg over het uit te voeren tuinonderhoud, maar staat onze ploeg professionals klaar om u daarbij te helpen. Of het gaat om eenmalige beurten of meerjaren contracten; wij pakken het groen grondig aan!!!

Geschiedenis

Geschiedenis Living-GardenOntstaan in 1994 als tuinontwerpburo, maar al vanaf het begin werd duidelijk dat ook het “buitenwerken” in het bloed zat (en nog steeds zit!!!). Zo zijn wij door de jaren heen uitgegroeid tot een allround hoveniersbedrijf. Met daarbij steeds maar weer voor ogen : “de tevreden klant”

Koos Verkade

Koos Verkade Living-GardenOpgegroeid tussen de planten in het tuincentrum van mijn vader kan ik wel zeggen dat ik bijna mijn hele leven al bekend ben met de plantenwereld en het tuinieren. Na ook diverse “groene” opleidingen, stages en cursussen gevolgd te hebben, van het Nederlandse Boskoop tot Pershore en Guildford in Engeland, besloot ik in 1994 een eigen tuinontwerpburo te beginnen.

De naam

Plat vertaald: “De Levende Tuin”

Zelf kwam ik van een andere kant aanzetten: Zoals al gezegd, heb ik wat engelse invloeden gehad tijdens mijn opleiding. En daarbij ook het gegeven dat (zeker in die tijd) de tuin HET verlengstuk moest zijn van de woonkamer, in het engels: Livingroom.

Tegenwoordig is de tuin zelfs meer geworden dan een verlengstuk van de woonkamer. We zien steeds meer dat tuinen veel meer gebruikt worden dan alleen de plek waar je gezellig een kop koffie of een glas wijn kunt drinken.

In de tuin wordt gekookt, gelounged maar ook de ingrediënten om te koken komen steeds weer meer uit eigen tuin!!!

Wellicht wordt het eens tijd om de naam te veranderen in Living-Kitchen????

Ach, eigenlijk ben ik een gewone Vlaardingse jongen en de naam….???

Als u hem maar onthoudt !!!!!


Hovenier Helpt

Eind september staat in het teken van Hovenier Helpt. Een week lang zetten wij ons geheel belangeloos in om hulpbehoevende mensen te helpen. Verras bijvoorbeeld je buurvrouw, die slecht ter been is, met een onderhoudsbeurt aan de tuin door ons bedrijf. Hovenier Helpt wanneer u een goede daad wil doen!

Lees meer >>>